Wanneer hebben we het over een Spa, hottub, whirlpool, bubbelbad of jacuzzi baden?

Al deze baden hebben als doel u te laten genieten en ontspannen in een warm buiten bad. In de praktijk wordt hetzelfde product de ene keer genoemd als zijnde een spa, de andere keer als hottub, en weer een andere  keer als jacuzzi…

Hieronder hopen wij u uitleg te geven over wanneer we nu spreken over Spa, hottub, whirlpool of jacuzzi baden, en waar al deze synoniemen vandaan komen..

Badenwereld heeft voor u  de meest innovatieve Spa die bestaat

SPA

Het woord “spa’ heeft vele betekenissen, en is afkomstig van de latijnse woorden “Sanus Per Aqum”, wat “gezondheid in het water” betekent

Daarnaast is de term Spa vaak een verzamelnaam dat gebruikt voor een kuuroord, waar geneeskrachtinge en ontspannende therapieen plaatsvinden, vaak gebonden aan een ligging met geneeskrachtige wateren.

Als we spreken over het product ‘Spa baden’, hebben we over een warmwater bad, voorzien van massage waterstralen / jets en vaak een bubbel mechanisme. Doordat een Spa bad  een masserende werking heeft, wordt dit  in combinatie met warm water als relaxerend en spierontspannend ervaren, wat zeker ten goede komt van de algemene gezondheid van de mens.

In die optiek klopt de betekenis “gezondheid in het water'” zeker..

Hottub (of hot tub)

Hottub is ook een populaire benaming voor een Spa zonder massage-jets en vaak wordt het water verwarmd door een op hout gestookte kachel. De originele hottubs zijn tevens zelf gemaakt van hout, en vaak in de vorm van een ton.

Tegenwoordig zijn er ook hottubs met acrylaat kuipen, en is het hout  vervangen voor synthetische materialen met een langere duurzaamheid.  Sommigen zijn voorzien van waterjets en of bubbels. We praten dan eigenlijk al over een echte Spa. Ook kan het verwarmen zijn vervangen voor een elektrische verwarming met het groot voordeel dat het bad altijd direct klaar is voor gebruik.

De houtgestookte hottubs zijn zeker ook nog verkrijgbaar maar hebben een lange opwarmtijd (in de winter soms wel 2 tot 3 uur) Mooi nostalgisch, maar veel mensen kiezen toch voor het gemak, ook de benodigde grote opslag van hout brengt ongemak en hoge kosten met zich mee aangezien hout ook niet goedkoop is..

Whirlpool

De term whirlpool komt eigenlijk van de massage stralen die krachtige waterpompen door een Spa heen pompen. Deze vormen een waterkolk-achtige vorming in het wateroppervlakte (whirlpool).

Het gebruik van deze waterpompen is zeer karakteristiek voor Spa’s, vandaar dat de term whirlpool synoniem wordt gebruikt voor het product Spa.

De massage-jets zijn een van de belangrijkste eigenschappen die je mag verwachten van een spa.

Jacuzzi

Jacuzzi is is een Amerikaans merk Spa. Het merk Jacuzzi kreeg zoveel bekendheid, dat de term jacuzzi in de volksmond synoniem werd voor het product ‘Spa bad’ . Momenteel is Hotspring naast Jacuzzi een zeer bekend merk waarbij veel aan marketing en publiciteit uitgegeven wordt. Badenwereld bied geen Spa’s van het merk Jacuzzi of Hotspring , maar heeft een eigen productlijn spa baden, welke vergelijkbaar zijn in kwaliteit en functies maar vele malen goedkoper. Vergelijkt u ze zelf maar eens!