zwembad afdekking

1 - lammellen afdekking          2 - zomer afdekking         3 - winterafdekking

1 - lamellen  afdekking 

op zoek naar een zwembad afdekking voor nieuw of bestaand zwembad bent u bij ons op juiste adres door dat we met verschilende leveranciers werken zoal aquadeck, roldeckt&a enz zit er altijd wel een tussen die voor u geschikt is 

  1. plaatsen van nieuwe afdekking 
  2. vervangen van bestaande lamellen
  3. herstellen van vastgelopen roluik
  4. herstellen van roluikmoter/ sturing 
  5. afdekking astellen 
  6. onderwaterherstelling 
  7. en zoveel meer 

offerte aanvragen 

2 - zomerafdekking

Waarom een zwembadzeil

Een zwembad verliest 70% van zijn warmte via verdamping. Een goede zwembadafdekking vermindert de verdamping met wel 98%. 

Daarnaast verdwijnt er nog veel warmte via geleiding, dus 'door' het afdekzeil heen.
Dit merkt u vooral tijdens de nacht of bewolkte en winderige dagen. De PE schuimafdekkingen hebben een dikte van 6mm en presteren op dit punt dan ook veel beter dan noppenfolie afdekkingen. 

Een noppenzeil heeft dan weer het voordeel dat zij gratis zonnewarmte toelaat in het zwembad om zo het zwemwater te verwarmen. De mate van opwarming is afhankelijk van de lichtdoorlaatbaarheid van het gekozen materiaal.

Met een zwembadzeil van de standaard noppenfolies Blauw/Zilver en Blauw/Goud zal het zwemwater ongeveer 2-3° warmer worden dan van een zwembad zonder zwembadafdekking.
Het is dan ook belangrijk om het zwembadzeil op het water te leggen als het zwembad niet gebruikt wordt.

Al onze noppenfolies zijn voorzien van Geobubble techniek, waardoor zij tot 25% langer meegaan dan met de traditionele noppen. 

Zwembadafdekkingen van PE schuim dikte 6mm gaan het langste mee en behouden de warmte het beste tijdens de nacht of bewolkte dagen.

- vraag steeds offerte met de juiste maten

3 - winterafdekking 

Een winterafdekking of winterzeil wordt in de herfst over het zwembad inclusief randstenen gespannen. Een goede winterafdekking voorkomt dat bladeren en ander vuil in uw zwembad terecht komen. Bovendien laat een winterzeil (behalve een PVC winternet) vrijwel geen zonlicht door, waardoor u veel minder kans op algen heeft. In het voorjaar kost het u veel minder tijd en geld aan chemicaliën om uw zwembad schoon te maken en op te starten. 

Al onze winterzeilen of ander zwembadafdekkingen worden in eigen fabriek geproduceerd. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit en afwerking goed contoleren. De winterzeilen worden volgens uw opgave op maat gemaakt.

Het Pro winterzeil van dichte PVC 620 gr/m² is heel sterk en UV bestendig materiaal. Het laat geen zonlicht door en is in het midden voorzien van een gaasstrook voor de afvoer van regenwater.
Beschikbaar in de kleuren Groen (beige onderkant), Grijs, Zwembadblauw (beige onderkant) en Zwart.

Ideale winterafdekking, zeer lange levensduur, maar te zwaar voor grote overspanningen.

Natuurlijk hebben wij ook de nodige bevestigingsmaterialen:
- Spanrubbers van 20cm, 25cm of 40cm lengte
- Tentharingen (in gazon)
- RVS/aluminium tegelverankeringen of grondankers (in tegels)
- Spanbanden ter ondersteuning van het Pro winterzeil

- vraag steeds offerte met de juiste maten