Badenwereld baden houden rekening met een zo voordelig mogelijk verbruik van uw bad zodat uw stroomrekening niet te hoog oploopt.

Een buiten Spa kunt u het hele jaar door gebruiken, heerlijk in de zomer, maar een spa geeft ook een geweldige ervaring in de winter, juist als het sneeuwt en vriest.

Als u het hele jaar uw spa gebruikt, moet het water verwarmd worden, en blijven. Het warm maken en -houden kost nu eenmaal energie.

Juist bij spa’s waar bezuinigd is op isolatie kunt u juist duurder uit zijn

Onze baden zijn voorzien van verschillende lagen isolatie om alle warmte vast te houden. Niet alleen het warme water is geïsoleerd maar ook de warmte van de leidingen en de warmte die vrijkomt van de pompen en andere systemen/apparaten.

Alle energie die het bad in gaat proberen we zo lang mogelijk vast te houden. Een afgesloten kunststof bodem zorgt niet alleen dat er geen ongedierte binnen kan komen, maar isoleert ook meteen.

De afgesloten ombouw / omkasting wordt rondom voorzien van isolatie voor warmte maar ook geluid!

De acryl kuip heeft een extra dikke glasvezel gespoten isolatie laag, u kunt zelfs kiezen om de leidingen apart te laten isoleren.

En onze extra dikke geïsoleerde Spa deksel/ Spa-cover sluit zo goed af dat zelfs een bad op temperatuur het ijs erbovenop niet laat smelten.

Middels de uitgebreide programmering en de perfect geïsoleerde kuip kunnen wij het energieverbruik mede daardoor minimaliseren voor u.

Dankzij ons innovatief en instelbaar besturingssysteem is het mogelijk om de filter tijden zelf in te stellen. Hiermee bepaald u dus zelf het aantal uren en het tijdstip(daltarief) dat de zuinige circulatiepomp draait.

Dit alles zorgt voor een zo laag mogelijk energieverbruik en zo uw stroomrekening laag te houden.

De exacte kosten zijn niet uit te rekenen en zijn afhankelijk van de buitentemperatuur, watertemperatuur, gebruik en model.

Het energieverbruik van uw spa valt uiteen in twee categorieën:

  1. het stand-by verbruik  (geen massage motoren aan, alleen verwarming en filtering)

een Spa kost u gemiddeld tussen de 1,- en 1,20 euro per dag om het water op temperatuur te houden en te  filteren.

(Bij een dubbeltariefmeter kunnen wij dit ook nog instellen op nachttarief wat gunstiger zal zijn).

De  kosten om uw Jacuzzi  24 uur per dag, 7 dagen per week gebruiksklaar te hebben zijn dus maximaal tussen de € 25,- en € 36,- per maand.

het verbruik tijdens het gebruik

Zodra u met volle teugen gaat genieten van uw spa en alle motoren de massage jets hun werk laten doen moet u rekenen tussen de 0,25 en 0,50 euro per half uur.

Uiteraard is dit mede afhankelijk van of u een  kleine of grote spa heeft, en of deze simpel of uitgebreid, intensief of op halve kracht gebruikt wordt.

Een kleine investering voor een geweldige ervaring!

Inschatting van de maandelijkse stroomkosten voor energie verbruik minimaal € 25,- P/mnd(zomer) maximaal € 75,- P/mnd(winter)*.

(Uitgaande van een gemiddeld gebruik van 4x per week het gehele jaar door een Constante watertemperatuur van 38 graden)

Onze baden zijn stil in vergelijking tot veel andere spa’s… dit is uiteraard door de goede isolatie, een punt waar na aankoop u beslist veel plezier van zult hebben!

Het geeft vrijwel geen voordeel om het water pas voor gebruik op te warmen, tenzij u langer als 2 weken het bad niet gebruikt heeft het pas voordeel om de temperatuur te verlagen voor die periode. Zoveel valt er niet te besparen dus gewoon lekker genieten van uw Badenwereld jacuzzi / spa bad!

*Disclaimer: Prijzen zijn indicatief, en zullen afwijken afhankelijk van uw stroomleverancier en diens stroomprijzen, buiten- en watertemperatuur, het gebruik en model.